Πατάτες τσιπς (chips)

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 2 μεγάλες πατάτες
  • ελαιόλαδο ή άλλο λάδι για τηγάνισμα
  • αλάτι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε πολύ λεπτές ροδέλες (1 χιλιοστό). Για τέλεια τσιπς καλύτερο είναι να χρησιμοποιούμε μαντολίνο (ειδικό εργαλείο κοπής).
  2. ΤηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ, είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, όπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς. σε δυνατή φωτιά (190 °C) μέσα σε κατσαρόλα με αρκετό λάδι, για λίγα λεπτά, έως ότου γίνουν τραγανές και πάρουν χρυσαφί χρώμα.
  3. Τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί, αλατίζουμε και σερβίρουμε. Προαιρετικά μπορούμε να καρυκεύσουμε με ρίγανη.

Αυτό το ήξερες

Το 1853 στο εστιατόριο Σαρατόγκα Σπρίνγκς της Ν. Υόρκης, τηγανίστηκαν πρώτη φορά τσιπς από τον Αφροαμερικανό μάγειρα Τζορτζ Κραμ. Η δημιουργία των τσιπς δεν έγινε μετά από έμπνευση για κάτι...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 4447 Εμφανίσεις σήμερα: 2