Πατάτες τηγανητές

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό πατάτες
  • ελαιόλαδο ή άλλο λάδι για τηγάνισμα
  • αλάτι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Ξεφλουδίζουμε και πλένουμε τις πατάτες. Τις κόβουμε σε μπαστουνάκια ή ροδέλες με πάχος περίπου όσο το μικρό μας δαχτυλάκι. Τις βάζουμε σε νερό για να μην μαυρίσουν.
  2. Τις στραγγίζουμε σε τρυπητό και τις στεγνώνουμε.
  3. Σε τηγάνι ή κατσαρόλα βάζουμε αρκετό λάδι ώστε να καλύπτονται οι πατάτες όταν θα τις τηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ , είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, όπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς.. Αφού ζεσταθεί καλά το λάδι προσθέτουμε τις πατάτες.
  4. Τις ανακατεύουμε που και που μόλις αρχίσουν να παίρνουν χρώμα για να μην κολλάνε μεταξύ τους.
  5. Όταν πάρουν ροδαλό χρώμα είναι έτοιμες. Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και αλατίζουμε.
  6. Σερβίρουμε προαιρετικά με τριμμένο κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μείγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα..

Αυτό το ήξερες

Οι πατάτες εισήχθησαν στην Ευρώπη από την νότιο Αμερική τον 16ο αιώνα. Έγιναν όμως δημοφιλές προϊόν τουλάχιστον 150 χρόνια αργότερα της εισαγωγής τους.
Την «πρώτη τηγανιά πατάτας» διεκδικούν η Αμερική, η Γαλλία και το Βέλγιο. Στο τελευταίο και συγκεκριμένα στην πόλη Μπριζ, έχει ιδρυθεί το ‘’Friet Museum’’ όπου οι επισκέπτες θαυμάζουν  μαγειρικά...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Για να δούμε αν το λάδι ζεστάθηκε αρκετά για το τηγάνισμα, προσθέτουμε μια πατάτα μέσα, αν αρχίσει να τσιτσιρίζει σημαίνει ότι είναι έτοιμο να δεχτεί και τις υπόλοιπες.
Προσέξτε πολύ να στραγγίξουν καλά οι πατάτες από τα νερά για να μην σας πιτσιλίσουν με καυτό λάδι.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 6097 Εμφανίσεις σήμερα: 0