Πατάτες σαν τηγανητές στο φούρνο

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 2 πατάτες μετρίου μεγέθους
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα (προαιρετικά)
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Κόβουμε σε λεπτά μπαστουνάκια τις πατάτες και απλώνουμε πάνω σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, το οποίο έχουμε λαδώσει ελαφρά.
  2. ΠασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε στο φούρνο στους 200οC για περίπου μία ώρα. Τρίβουμε παρμεζάνα ή κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα. προαιρετικά.

Αυτό το ήξερες

Η εισαγωγή της πατάτας στην Ελλάδα για καλλιέργεια αποδίδεται στον Ιωάννη Καποδίστρια. Σύμφωνα με τον αστικό μύθο, ο Καποδίστριας, επειδή αρχικά οι πατάτες είχαν αντιμετωπιστεί με αδιαφορία από τον...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 5293 Εμφανίσεις σήμερα: 0