Πατάτες ραγού με ελιές

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό πατάτες
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 φλιτζ. ντομάτες φρέσκες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • 1 ½ φλιτζ. νερό
  • ¼ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • ½ φλιτζ. ελιές  χωρίς κουκούτσι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • ½ φλιτζ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το κρεμμύδι για 10 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
  2. Προσθέτουμε τις πατάτες, τη ντομάτα και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τις ελιές. Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. το φαγητό μας, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για περίπου 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
  3. Προσθέτουμε τις ελιές και αφήνουμε να μαγειρευτούν όλα μαζί άλλα 5 λεπτά.
  4. Σερβίρουμε το πιάτο μας ζεστό αλλά και κρύο.

Αυτό το ήξερες

Οι βραστές ή ψητές πατάτες αποτελούν τροφή που δε διαθέτει λίπος, ενώ παρέχουν στον οργανισμό υδατάνθρακες.
Οι ελιές είναι πολύ χρήσιμες για τη διατροφή μας και δεν είναι τόσο επικίνδυνες σε θερμίδες όπως πιστεύουν μερικοί. 5 μικρές ελιές ή 3 μεγάλες μας δίνουν μόλις 45 θερμίδες. Οι ελιές δρουν ευεργετικά...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 5986 Εμφανίσεις σήμερα: 1