Πατάτες με πράσα στο φούρνο

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό πατάτες
  • ½ κιλό πράσα κομμένα σε ροδέλες λεπτές
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κ.σ. μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο.
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 3 λεμόνια (ο χυμός τους)
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC.
  2. Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και βάζουμε μαζί με όλα τα υλικά εκτός από το λεμόνι σε ταψί. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε νερό τόσο όσο να σκεπάζει τις πατάτες και βάζουμε στο φούρνο.
  3. Ψήνουμε μέχρι να μείνουν οι πατάτες με το λάδι τους και περιχύνουμε στο τέλος με το χυμό λεμονιού.

Αυτό το ήξερες

Η εισαγωγή της πατάτας στην Ελλάδα για καλλιέργεια αποδίδεται στον Ιωάννη Καποδίστρια. Σύμφωνα με τον αστικό μύθο, ο Καποδίστριας, επειδή αρχικά οι πατάτες είχαν αντιμετωπιστεί με αδιαφορία από τον...
Οι βραστές ή ψητές πατάτες αποτελούν τροφή που δε διαθέτει λίπος, ενώ παρέχουν στον οργανισμό υδατάνθρακες.
Το πράσο είναι γνωστό για τις ευεργετικές του ιδιότητες από τον Ιπποκράτη. Θεωρείται διουρητικό και χρησιμοποιείται κατά της κυτταρίτιδας, κατά του πρηξίματος των χεριών και των ποδιών. Είναι...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 11186 Εμφανίσεις σήμερα: 0