Πατάτες μπουλανζέρ (boulangere)

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 2.5 (4 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζ. ζωμό κότας ή βοδινό
  • ½ φλιτζ. γάλα
  • 50γρ. βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 °C. Κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες πάχους περίπου 4 χιλιοστών.
  2. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και αραδιάζουμε τις μισές πατάτες, καρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε με άλλη μια στρώση από πατάτες.
  3. Περιχύνουμε με το γάλα και το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. και σκορπάμε σε μικρά κομματάκια το βούτυρο.
  4. Βάζουμε στο φούρνο, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 °C και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά με 1 ώρα.

Αυτό το ήξερες

Η πρώτη γνωριμία της Ευρώπης με την πατάτα έγινε τον 16ο αιώνα, όταν η πατάτα εισήχθη για πρώτη φορά από τη Νότιο Αμερική. Η πατάτα, όμως, έγινε δημοφιλής στην Ευρώπη 150 χρόνια περίπου μετά την...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 14255 Εμφανίσεις σήμερα: 3