Πατάτες γιαχνί με μπαχάρι και κανέλα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1½ κιλό πατάτες
  • 1 συσκευασία χυμό ντομάτας
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 5-6 κόκκοι μπαχάρι
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • ¼ κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • αλάτι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες. Σε κατσαρόλα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει όχι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε τις πατάτες και σοτάρουμε για μερικά λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να λαδωθούν όλες.
  2. Προσθέτουμε όλα τα υλικά και συμπληρώνουμε νερό τόσο όσο να σκεπάζονται ίσα-ίσα οι πατάτες.
  3. Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. το φαγητό χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μέτριο και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να γίνει η σάλτσα τους πηχτή.
  4. Σερβίρουμε τις πατάτες ζεστές.

Αυτό το ήξερες

Η εισαγωγή της πατάτας στην Ελλάδα για καλλιέργεια αποδίδεται στον Ιωάννη Καποδίστρια. Σύμφωνα με τον αστικό μύθο, ο Καποδίστριας, επειδή αρχικά οι πατάτες είχαν αντιμετωπιστεί με αδιαφορία από τον...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 7855 Εμφανίσεις σήμερα: 1