Το βερίκοκο είναι ο καρπός της ασιατικής προέλευσης βερικοκιάς. Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, αλλά και στις βιταμίνες A, B1, B2 και C. Καταναλώνεται ολόκληρο ως φρούτο ή ο χυμός του, αλλά και...
Πανακότα με βερίκοκο
Υλικά συνταγής
- 500ml κρέμα γάλακτος
- 500ml γάλα
- 120γρ. ζάχαρη
- 15γρ. φύλλα ζελατίνης
- 6 βερίκοκα (ο πολτός τους)
- 1-2 βερίκοκα κομμένα σε φέτες για το γαρνίρισμα
- μερικά φύλλα μέντας για το γαρνίρισμα
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6-8 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Βάζουμε τις ζελατίνες να μαλακώσουν σε ένα μπολ με κρύο νερό για περίπου 15 λεπτά. Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε το γάλα με τη ζάχαρη και τα βράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. σε μέτρια θερμοκρασία ανακατευοντας συνεχώς για 2-3 λεπτά. Μόλις αρχίσει το μείγμα να φουσκώνει το αποσύρουμε απο τη φωτιά.
- Στύβουμε τις ζελατίνες και τις προσθέτουμε στο γάλα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και τον πουρέΒρασμένη και πολτοποιημένη τροφή, περασμένη από μηχανή του πουρέ ή από τρυπητό. των βερίκοκων. Ανακατεύουμε δυνατά με μίξερ ή ραβδομπλέντερ. Χτυπάμε μέχρι η κρέμα μας να γίνει λεία.
- Μοιράζουμε σε ποτήρια ή μπολ και βάζουμε στο ψυγείο. Αφήνουμε 5 ώρες να κρυώσει και να σφίξει.
- Πριν το σερβίρισμα γαρνίρουμε με φρέσκα βερίκοκα και φύλλα μέντας.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 6620
Εμφανίσεις σήμερα: 4
Νέο σχόλιο