Κρέμα με γλυκό βύσσινο

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.5 (4 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 φλιτζ. γάλα πλήρες
  • 3 φλιτζ. κρέμα γαλακτος
  • 10γρ. ζελατίνη σε φύλλα
  • ⅓ φλιτζ. μέλι
  • 4 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • γλυκό βύσσινο
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Βάζουμε σε κρύο νερό τα φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν.
  2. Βάζουμε το γάλα σε μια μικρή κατσαρόλα, προσθέτουμε την ζελατίνη και αφήνουμε για 5 λεπτά να μαλακώσει.
  3. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη αλλά να μη βράσειΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. το γάλα.
  4. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το μέλι, την άχνη ζάχαρη, το αλάτι κι ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν τα υλικά μέσα στο γάλα, για περίπου 2 λεπτά.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
  6. Χωρίζουμε την κρέμα σε 6 ποτήρια ή μπολάκια, καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 6 ώρες τουλάχιστον.
  7. Σερβίρουμε βάζοντας πάνω από την κρέμα γλυκό βύσσινο.

Αυτό το ήξερες

Η οξύχυμος κερασιά παράγει τα ξινά κεράσια ή αλλιώς βύσσινα. Περιέχει μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C και αντιοξειδωτικών πολυφαινολών. Θεωρείται ιδιαίτερα δυναμωτικός καρπός, ωφέλιμος για το άσθμα,...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 11896 Εμφανίσεις σήμερα: 869