Η ιστορική προέλευση του παγωτού είναι αμφιλεγόμενη. Δεδομένου ότι η παρασκευή προϋποθέτει ψύξη, έχει επικρατήσει η άποψη ότι εφευρέθηκε σε αρκετά μέρη του κόσμου, όπου υπήρχε πρόσβαση σε χιόνι και...
Παγωτό βανίλια με σταφίδες και καρύδια
Υλικά συνταγής
- 1 λίτρο παγωτό βανίλια
- 1 φλιτζ. σταφίδες ξανθές
- ⅓ ποτ. κρασιού λικέρ από κράνα
- 1 φλιτζ. καρύδια σπασμένα στο γουδί
cooklila
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Αφήνουμε το παγωτό βανίλιας να μαλακώσει. Σε μπολ αναμειγνύουμε τις σταφίδες, τα καρύδια και το λικέρ. Τα αφήνουμε να σταθούν λίγη ώρα μαζί, μέχρι να μαλακώσει το παγωτό.
- Βάζουμε διαφανή μεμβράνη σε ένα σκεύος. Η μεμβράνη θα πρέπει να βγαίνει έξω από το σκεύος.
- Ανακατεύουμε το παγωτό με τα υπόλοιπα υλικά και το ρίχνουμε στο σκεύος με την μεμβράνη.
- Βάζουμε να παγώσει στην κατάψυξη. Χρειάζεται αρκετές ώρες, περίπου 6.
- Όταν θέλουμε να σερβίρουμε το παγωτό μας, αναποδογυρίζουμε το σκεύος και αφαιρούμε την μεμβράνη. Περιχύνουμε με λίγο λικέρ από κράνα ακόμα αν θέλουμε.
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Μπορείτε για περισσότερη ευκολία να χρησιμοποιήσετε παγωτό έτοιμο εμπορίου.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 3978
Εμφανίσεις σήμερα: 4
Νέο σχόλιο