Ωτία ποντιακά

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 2.3 (4 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 4 αυγά
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 κεσεδάκια γιαούρτι παραδοσιακό
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • αλεύρι όσο πάρει (περίπου 5 φλιτζάνια)
  • 1 φλιτζ. σπορέλαιο για το τηγάνι
cooklila
Ποσότητα: 30-35 τεμάχια

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Χτυπάμε με σύρμα τα αυγά, τη ζάχαρη, το γιαούρτι και το αλάτι, σε ένα βαθύ. Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι σιγά-σιγά και δουλεύουμε τη ζύμη.
  2. Η ζύμη μας πρέπει να γίνει λίγο σφιχτή, έτσι υπολογίζουμε και το αλεύρι που βάζουμε.
  3. Αφού είναι έτοιμο το ζυμάρι μας, το χωρίζουμε σε τρεις μπάλες. Ανοίγουμε κάθε μπάλα σε φύλλο. Αφού ανοίξουμε το φύλλο το κόβουμε σε ρόμβους, κάνοντας με το ροδάκι για την πίτσα κάθετες και πλάγια οριζόντιες γραμμές.
  4. Τρυπάμε τους ρόμβους στη μέση και περνάμε την μία γωνία τους μέσα από την τρύπα έτσι ώστε να σχηματιστεί ένα αυτάκι.
  5. ΤηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ, είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, όπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και τηγανίζονται σε λίγο καυτό λάδ, ενώ ανακατεύονται διαρκώς. τα αυτάκια μας στο σπορέλαιο μέχρι να ροδίσουνΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό, μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο.. Τα αφήνουμε για λίγο να στραγγίσουν τα πολλά λάδια σε απορροφητικό χαρτί. ΠασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με κανέλα και ζάχαρη ή μόνο με ζάχαρη ή με μέλι. Σερβίρουμε ζεστά.
Γενικά
Ποντιακές συνταγές

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 19343 Εμφανίσεις σήμερα: 1