Ομελέτα με τυρί και παπαρουνόσπορο

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 3 αυγά
  • 60γρ. λευκό ελληνικό τυρί της αρεσκείας σας
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • 1 κ.γ. παπαρουνόσπορος
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookmik
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1 άτομο

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε στο τηγάνι το ελαιόλαδο. Μέσα σε μπολ,σπάμε τα αβγά, τα αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το αλεύρι. Τα χτυπάμε δυνατά για να διαλυθεί το αλεύρι.
  2. Ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι και ανακατεύουμε τα πρώτα 30". Προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε στο κέντρο και «σπάμε» την ομελέτα.
  3. Μόλις η ομελέτα πάρει ένα απαλό χρυσαφί χρώμα από κάτω και από επάνω είναι σχεδόν έτοιμη πασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με τον παπαρουνόσπορο, την διπλώνουμε στη μέση, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.
  4. Αν την θέλουμε ξεροψημένη την γυρίζουμε στο τηγάνι και ψήνουμε για 1 λεπτό και την άλλη πλευρά. Σερβίρουμε αμέσως ζεστή.

Αυτό το ήξερες

Το αυγό είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, λουτεϊνη, πηγή σεληνίου, ιωδίου, βιταμινών Β2, Β12 και D. Προφυλάσσει τα μάτια από τον καταρράκτη. Στην δίαιτα είναι ωφέλιμο γιατί προκαλεί κορεσμό και βραστό...
Ο παπαρουνόσπορος είναι γνωστός από την αρχαιότητα για τις υπνωτικές και ναρκωτικές του ιδιότητες. Έχει ιδιότητες αναλγητικές, διαλυτικές, κατασταλτικές και καταπραϋντικές για το νευρικού και μυϊκό...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Αν την ώρα που σπάτε το αυγό, σας πέσει τσόφλι μέσα στο σκεύος, αφαιρέστε το χρησιμοποιώντας το υπόλοιπο κέλυφός του.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 4608 Εμφανίσεις σήμερα: 1