Η Ελλάδα έχει κατοχυρώσει 20 τυριά ως ΠΟΠ (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης) και αυτά είναι η Φέτα, που στην χώρα μας τη χρησιμοποιούμε για να συνοδεύσουμε σχεδόν όλα τα φαγητά. Ο μπάτζος,...
Ομελέτα με τυρί
Υλικά συνταγής
- 3 αυγά
- 60γρ. φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή.
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι (προαιρετικά)
- πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1 άτομο
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε στο τηγάνι το ελαιόλαδο. Μέσα σε μπολ, σπάμε τα αβγά, τα αλατοπιπερώνουμε και τα χτυπάμε.
- Ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι και ανακατεύουμε τα πρώτα 30". Προσθέτουμε το τυρί, ανακατεύουμε στο κέντρο και «σπάμε» την ομελέτα.
- Μόλις η ομελέτα πάρει ένα απαλό χρυσαφί χρώμα από κάτω και από επάνω, είναι σχεδόν έτοιμη. ΚαρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. με μπόλικο πιπέρι και την διπλώνουμε στη μέση. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.
- Αν την θέλουμε ξεροψημένη, τη γυρίζουμε στο τηγάνι και ψήνουμε για 1 λεπτό και την άλλη πλευρά. Σερβίρουμε αμέσως, όσο είναι ζεστή.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 16695
Εμφανίσεις σήμερα: 2
Νέο σχόλιο