Ομελέτα με τυρί

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 3 αυγά
  • 60γρ. φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή.
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι (προαιρετικά)
  • πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1 άτομο

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε στο τηγάνι το ελαιόλαδο. Μέσα σε μπολ, σπάμε τα αβγά, τα αλατοπιπερώνουμε και τα χτυπάμε.
  2. Ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι και ανακατεύουμε τα πρώτα 30". Προσθέτουμε το τυρί, ανακατεύουμε στο κέντρο και «σπάμε» την ομελέτα.
  3. Μόλις η ομελέτα πάρει ένα απαλό χρυσαφί χρώμα από κάτω και από επάνω, είναι σχεδόν έτοιμη. ΚαρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. με μπόλικο πιπέρι και την διπλώνουμε στη μέση. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.
  4. Αν την θέλουμε ξεροψημένη, τη γυρίζουμε στο τηγάνι και ψήνουμε για 1 λεπτό και την άλλη πλευρά. Σερβίρουμε αμέσως, όσο είναι ζεστή.

Αυτό το ήξερες

Η Ελλάδα έχει κατοχυρώσει 20 τυριά ως ΠΟΠ (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης) και αυτά είναι η Φέτα, που στην χώρα μας τη χρησιμοποιούμε για να συνοδεύσουμε σχεδόν όλα τα φαγητά. Ο μπάτζος,...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 3886 Εμφανίσεις σήμερα: 2