Το αυγό προφυλάσσει τα μάτια από τον καταρράκτη.
Ομελέτα Συριανή
Διαδικασία συνταγής
- Η ομελέτα αυτή δανείζεται το όνομα της απο το νησί της Σύρου καθώς το τυρί που χρησιμοποιούμε είναι παραδοσιακό του νησιού.
- Σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε στο τηγάνι το λάδι ή το βούτυρο. Μέσα σε μπολ,σπάμε τα αβγά, τα αλατοπιπερώνουμε και τα χτυπάμε.
- Ρίχνουμε τα αυγά στο τηγάνι και ανακατεύουμε τα πρώτα 30". Ανακατεύουμε στο κέντρο και «σπάμε» την ομελέτα.
- Ρίχνουμε το Σαν ΜιχάληΣκληρό τυρί με υποκίτρινο χρώμα. Παράγεται στην Σύρο. Έχει γεύση πλούσια και πικάντικη, αφού αφήνεται να ωριμάσει για τουλάχιστον 3-4 μήνες. και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 2 λεπττά.
- Μόλις η ομελέτα πάρει ένα απαλό χρυσαφί χρώμα από κάτω και από επάνω είναι σχεδόν έτοιμη, την διπλώνουμε στη μέση, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.
Σύρος
Κυκλάδες
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Αν την ώρα που σπάτε το αυγό, σας πέσει τσόφλι μέσα στο σκεύος, αφαιρέστε το χρησιμοποιώντας το υπόλοιπο κέλυφός του.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 4114
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο