Ομελέτα Συριανή

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 2-3 αυγά
  • ½ κούπα Σαν Μιχάλη τριμμένο ή σε κομματάκια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο ή 1 κ.σ. βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1 άτομο
Κυκλάδες (Σύρος)

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Η ομελέτα αυτή δανείζεται το όνομα της απο το νησί της Σύρου καθώς το τυρί που χρησιμοποιούμε είναι παραδοσιακό του νησιού.
  2. Σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε στο τηγάνι το λάδι ή το βούτυρο. Μέσα σε μπολ,σπάμε τα αβγά, τα αλατοπιπερώνουμε και τα χτυπάμε.
  3. Ρίχνουμε τα αυγά στο τηγάνι και ανακατεύουμε τα πρώτα 30". Ανακατεύουμε στο κέντρο και «σπάμε» την ομελέτα.
  4. Ρίχνουμε το Σαν ΜιχάληΣκληρό τυρί με υποκίτρινο χρώμα. Παράγεται στην Σύρο. Έχει γεύση πλούσια και πικάντικη, αφού αφήνεται να ωριμάσει για τουλάχιστον 3-4 μήνες. και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 2 λεπττά.
  5. Μόλις η ομελέτα πάρει ένα απαλό χρυσαφί χρώμα από κάτω και από επάνω είναι σχεδόν έτοιμη, την διπλώνουμε στη μέση, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.
Σύρος
Κυκλάδες

Αυτό το ήξερες

Το αυγό προφυλάσσει τα μάτια από τον καταρράκτη.

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Αν την ώρα που σπάτε το αυγό, σας πέσει τσόφλι μέσα στο σκεύος, αφαιρέστε το χρησιμοποιώντας το υπόλοιπο κέλυφός του.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 4114 Εμφανίσεις σήμερα: 0