Ομελέτα κυκλαδίτικη

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 2-3 αυγά
  • ¼ φλιτζ. Σαν Μιχάλη
  • ¼ χλωρό Σαντορίνης
  • 1 κ.σ. μανούρα Σίφνου τριμμένη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο ή 1 κ.σ. βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1 άτομο
Κυκλάδες (Γενικά)

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Η ομελέτα αυτή δεν είναι παραδοσιακή συνταγή των Κυκλάδων αλλά χρησιμοποιούμε τρία είδη παραδοσιακών τυριών απο τα όμοργα νησιά του Αιγαίου. Ας την ετοιμάσουμε όμως.
  2. Σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε στο τηγάνι το λάδι ή το βούτυρο. Μέσα σε μπολ,σπάμε τα αβγά, τα αλατοπιπερώνουμε και τα χτυπάμε.
  3. Ρίχνουμε τα αυγά στο τηγάνι και ανακατεύουμε τα πρώτα 30". Ανακατεύουμε στο κέντρο και «σπάμε» την ομελέτα, έπειτα , ρίχνουμε το Σαν ΜιχάληΣκληρό τυρί με υποκίτρινο χρώμα. Παράγεται στην Σύρο. Έχει γεύση πλούσια και πικάντικη, αφού αφήνεται να ωριμάσει για τουλάχιστον 3-4 μήνες. και το χλωρόΚατσικίσιο σκληρό τυρί από την Σαντορίνη. Χρησιμοποιείται για τρίψιμο και δεν το βρίσκει κανείς εύκολα εκτός του νησιού. Σαντορίνης στο τηγάνι
  4. Μόλις η ομελέτα πάρει ένα απαλό χρυσαφί χρώμα από κάτω και από επάνω είναι σχεδόν έτοιμη, προσθέτουμε τη μανούρα για 2 λεπτά, διπλώνουμε στη μέση την ομελέτα, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.
Γενικά
Κυκλάδες

Αυτό το ήξερες

Το αυγό είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, λουτεϊνη, πηγή σεληνίου, ιωδίου, βιταμινών Β2, Β12 και D. Προφυλάσσει τα μάτια από τον καταρράκτη. Στην δίαιτα είναι ωφέλιμο γιατί προκαλεί κορεσμό και βραστό...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Αν την ώρα που σπάτε το αυγό, σας πέσει τσόφλι μέσα στο σκεύος, αφαιρέστε το χρησιμοποιώντας το υπόλοιπο κέλυφός του.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 3602 Εμφανίσεις σήμερα: 0