Κέικ σοκολάτας

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (3 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 2 φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει
  • ½ φλιτζ. (καστανή) ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. γάλα
  • 100γρ. βούτυρο
  • 2 αυγά
  • 1½ κ.γ. μπέικιν πάουντερΣκόνη που κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και βοηθάει στη διόγκωση (να φουσκώσουν) κέικ, τηγανίτες και άλλα γλυκίσματα.
  • μια πρέζα αλάτι
  • ½ φλιτζ. κακάο
  • 80γρ. μαύρη σοκολάτα

Διαδικασία συνταγής

  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο μέσα σε μία μπασίνα. Προσθέτουμε το μπέικιν και το αλάτι και ανακατεύουμε.
  2. Σε άλλη μπασίνα χτυπάμε με μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο για να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά.
  3. Προσθέτουμε στο μείγμα μία δόση από το αλεύρι και λίγο γάλα διαδοχικά μέχρι να χυλώσει το μείγμα.
  4. Τρίβουμε ή ψιλοκόβουμε με μεγάλο μαχαίρι την σοκολάτα και την προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε καλά.
  5. Βουτυρώνουμε τη φόρμα (μακρόστενη ή στρόγγυλη) ή χρησιμοποιούμε κόλλα ψησίματος.
  6. Τοποθετούμε το μείγμα στη φόρμα μέχρι τα 3/5 του ύψους της φόρμας.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 25 λεπτά περίπου.

Αυτό το ήξερες

Η καλλιέργεια του κακάο ξεκίνησε από τους Μάγια, τους Αζτέκους και τους Ολμέκους. Ήταν τόσο σημαντικό το κακάο για τους αρχαίους πολιτισμούς, που το χρησιμοποιούσαν σαν νόμισμα και σαν θυσία προς...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 5511 Εμφανίσεις σήμερα: 2