Νουά μοσχαρίσιο με πορτοκάλι

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (1 vote)

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό νουά μοσχαρίσιο σε μερίδες
  • ¾ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 πορτοκάλια (ο χυμός τους)
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • ¼ κ.γ. κύμινο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.γ. κορνφλάουρ (προαιρετικά)
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Βάζουμε τα 2/4 από το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάουμε το κρέας να ροδίσειΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό, μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. κι αυτό.
  2. ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. το κρέας με το χυμό πορτοκαλιού και προσθέτουμε λίγο βραστό νερό. Το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 2 ½ ώρες. Ενδιάμεσα ελέγχουμε μήπως χρειαστεί κι άλλα υγρά και συμπληρώνουμε, αν χρειαστεί, λίγο ζεστό νερό ή ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. κρέατος.
  3. Αφού μαλακώσει, προσθέτουμε το κύμινο, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.
  4. Αν η σάλτσα μας δεν είναι αρκετά δεμένη, διαλύουμε σε 1 φλιτζανάκι νερό το κορνφλάουρ και το προσθέτουμε στο κρέας. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό και αποσύρουμε από την φωτιά.

Αυτό το ήξερες

Το μοσχάρι περιέχει: Βιταμίνη Β3 η οποία βοηθά στον μεταβολισμό των υδατανθράκων και στην καλή λειτουργία των νεύρων. Βιταμίνη Β6 η οποία βοηθά στο σχηματισμό αιμοσφαιρίνης. Παντοθενικό οξύ το...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 8779 Εμφανίσεις σήμερα: 1