Νουά μοσχαρίσιο με πορτοκάλι στη χύτρα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.3 (3 ψήφοι)

 

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό νουά μοσχαρίσιο σε μερίδες
  • ¾ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 πορτοκάλια (ο χυμός τους)
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • ¼ κ.γ. κύμινο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.γ. κορνφλάουρ (προαιρετικά)
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Βάζουμε τα 2/4 από το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το κρέας, να ροδίσειΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε κι αυτό.
  2. ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. το κρέας με τον χυμό πορτοκαλιού. Κλείνουμε την χύτρα και αφού αρχίσει να σφυρίζει χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στο μισό και το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 1 ώρα.
  3. Αφού περάσει η 1 ώρα, ανοίγουμε τη χύτρα και προσθέτουμε το κύμινο, την ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.
  4. Αν η σάλτσα μας δεν είναι αρκετά δεμένη, διαλύουμε σε 1 φλιτζανάκι νερό το κορνφλάουρ και το προσθέτουμε στο κρέας. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό, αποσύρουμε από την φωτιά και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Το πορτοκάλι είναι ταυτισμένο με τη βιταμίνη C, ωστόσο περιέχει πλήθος ουσιών με αντιοξειδωτικές δράσεις. Έχει αποδειχθεί ότι το πορτοκάλι προστατεύει από την υπέρταση και τη χοληστερίνη, τονώνει το...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 10805 Εμφανίσεις σήμερα: 7