Μπρουσκέτες με σύκο και σαλάμι μπύρας

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 12 φέτες ψωμιού (κομμένες λεπτές)
  • 6 σύκα ξεφλουδισμένα κομμένα στα τέσσερα
  • 12 φέτες σαλάμι μπύρας (λεπτά κομμένες)
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
  • ½ κ.γ. μέλι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6-8 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το βαλσάμικο και το μέλι, να ομογενοποιηθούν.
  2. Ψήνουμε για λίγο στο γκρίλ τις φέτες του ψωμιού. Αλείφουμε τις φέτες με το μείγμα του ελαιόλαδο και βάζουμε μια φέτα σαλάμι και από πάνω 2 τέταρτα σύκο.
  3. Σερβίρουμε σαν ορεκτικό για μπύρα αλλά και κρασί. Μπορείτε να ετοιμάσετε τις μισές μπρουσκέτες με σαλάμι αέρος για μεγαλύτερη ποικιλία.

Αυτό το ήξερες

Το σύκο δεν υπάρχει τυχαία στο διαιτολόγιο των Ελλήνων από την αρχαιότητα. Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, προκαλεί δηλαδή έντονο το αίσθημα του κορεσμού και βοηθά στην καλή λειτουργία του εντέρου. Ο...
Στην αρχαία Αθήνα και ευρύτερα στην Αττική καλλιεργούνται σύκα από την προομηρική εποχή. Η ποικιλία ονομαζόταν Βασιλική και λέγεται πως ο βασιλιάς Ξέρξης θέλησε να κατακτήσει την Αττική για να...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 4155 Εμφανίσεις σήμερα: 2