Το σύκο στην Ελλάδα

Στην αρχαία Αθήνα και ευρύτερα στην Αττική καλλιεργούνται σύκα από την προομηρική εποχή. Η ποικιλία ονομαζόταν Βασιλική και λέγεται πως ο βασιλιάς Ξέρξης θέλησε να κατακτήσει την Αττική για να καταναλώνει, πλέον, φρέσκα και όχι αποξηραμένα σύκα! 

Στην Ελλάδα του σήμερα, καλλιεργούνται σύκα κυρίως στη Μεσσηνία, την Κύμη Ευβοίας (προϊόν Π.Ο.Π), τη Λακκωνία, το Πήλιο και την Αττική. 

Σχετικές συνταγές

Δες αναλυτικά τις συνταγές εδώ

Μπρουσκέτες με σύκο και σαλάμι μπύρας
Μπρουσκέτες με σύκο και σαλάμι μπύρας

λιγότερο από 30 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Ορεκτικά, Ορεκτικά, Κρύα ορεκτικά

Σύκα με σαλάμι αέρος και κατσικίσιο τυρί

λιγότερο από 30 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Ορεκτικά, Ορεκτικά, Κρύα ορεκτικά