Μπρουσκέτες με ανθότυρο και βερίκοκο

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

 

  • 4 φέτες ψωμί
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο και επιπλέον για άλειμμα
  • 4 βερίκοκα κομμένα στα τέσσερα
  • 1 φλιτζ. τοματίνια
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 200γρ. ανθότυρο
  • 3 κ.σ. ξύδι καλής ποιότητας
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

 

  1. Αλείφουμε το ψωμί με ελαιόλαδο και ψήνουμε σε σχαροτήγανο ή στο γκριλ, για 1 λεπτό από κάθε πλευρά. Αλείφουμε με ελαιόλαδο τα βερίκοκα, καρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. με αλάτι και πιπέρι και τα ψήνουμε και αυτά για περίπου 3 λεπτά.
  2. Σε μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το ξύδι και το θυμάριΑρωματικό φυτό με ισχυρό άρωμα. Το θυμάρι ταιριάζει τόσο με κρέατα όσο και με λαχανικά. και προσθέτουμε τα τοματίνια και τα βερίκοκα. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε ελαφρά.
  3. Λιώνουμε με πιρούνι το ανθότυρο και αλείφουμε τις φέτες του ψωμιού. Προσθέτουμε από πάνω το μείγμα με τα τοματίνια και τα βερίκοκα. Σερβίρουμε αμέσως.

Αυτό το ήξερες

Το βερίκοκο είναι ο καρπός της ασιατικής προέλευσης βερικοκιάς. Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, αλλά και στις βιταμίνες A, B1, B2 και C. Καταναλώνεται ολόκληρο ως φρούτο ή ο χυμός του, αλλά και...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 1191 Εμφανίσεις σήμερα: 1