Το μοσχάρι περιέχει:
Βιταμίνη Β3 η οποία βοηθά στον μεταβολισμό των υδατανθράκων και στην καλή λειτουργία των νεύρων.
Βιταμίνη Β6 η οποία βοηθά στο σχηματισμό αιμοσφαιρίνης.
Παντοθενικό οξύ το...
Μπριζόλες μοσχαρίσιες με δενδρολίβανο
Υλικά συνταγής
- 4 μπριζόλες μοσχαρίσιες
- 2 κ.σ. φύλλα δενδρολίβανο φρέσκο
- χυμός από 1 λεμόνι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο ή 1 κ.σ. βούτυρο
- αλάτι
- πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Χτυπάμε με σφυράκι τις μπριζόλες μας.
- ΜαρινάρουμεΗ διαδικασία μαριναρίσματος. Σε υγρό βάζουμε τρόφιμα για να τα κάνουμε πιο τρυφερά και νόστιμα. Στις μαρινάδες χρησιμοποιούνται και αρωματικά λαχανικά και μπαχαρικά. σε ελαιόλαδο με δενδρολίβανο. Τις αφήνουμε εκτός ψυγείου τουλάχιστον μία ώρα πριν το ψήσιμο για να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
- Τις στραγγίζουμε,τις σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας και ψήνουμε.
- Βάζουμε στο τηγάνι το λάδι ή το βούτυρο να λιώσει.
- Μαγειρεύουμε τις μπριζόλες για 8-10 λεπτά περίπου και από τις δύο πλευρές γυρνώντας διαρκώς και χρησιμοποιώντας λαβίδα. Βγάζουμε από το τηγάνι και τις αφήνουμε για 5-6 λεπτά σκεπασμένες με αλουμινόχαρτο.
- Αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με χυμό λεμονιού και λίγο δενδρολίβανο. Σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 6461
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο