Τα κρεμμύδια περιέχουν υψηλές ποσότητες αντιοξειδωτικών ενώσεων όπως η φλαβονοειδής ουσία quercetin.
Μπουρεκάκια με γέμιση κρεμμυδιού
Υλικά συνταγής
για το ζυμάρι
- 1 κιλό αλεύρι
- ½ κρασοπότηρο τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο
- ½ κρασοπότηρο ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. αλάτι
- ½ κ.γ. πιπέρι
- χλιαρό νερό όσο πάρει
- σουσάμι για το πασπάλισμα
για τη γέμιση
- 7 κρεμμύδια κόκκινα
- 2 ντομάτες ώριμες
- 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε λεπτές φέτες
- ½ κρασοπότηρο ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. αλεύρι
- αλάτι
- πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μεγάλη λεκάνη και προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι. Κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και προσθέτουμε το τσίπουρο και το ελαιόλαδο σιγά-σιγά. Ζυμώνουμε και χρησιμοποιούμε όσο νερό πάρει για να γίνει μια ζύμη σφιχτή αλλά εύπλαστη.
- Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Ετοιμάζουμε τη γέμιση, χτυπάμε σε μπλέντερ τα κρεμμύδια να γίνουν ψιλοκομμένα. ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και προσθέτουμε την πιπεριά και τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε για λίγο και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.
- Ανοίγουμε με πλάστη το ζυμάρι σε λεπτό φύλλο και το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
- Γεμίζουμε κάθε κομμάτι με 1 κουταλιά από τη γέμιση και διπλώνουμε σε τρίγωνο. Λαδώνουμε ένα ταψί και βάζουμε μέσα τα μπουρέκια. Αλείφουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 4120
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο