Το αυγό είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, λουτεϊνη, πηγή σεληνίου, ιωδίου, βιταμινών Β2, Β12 και D.
Προφυλάσσει τα μάτια από τον καταρράκτη.
Στην δίαιτα είναι ωφέλιμο γιατί προκαλεί κορεσμό και βραστό...
Μπεζέδες
Υλικά συνταγής
- 8 ασπράδια αυγού
- 250γρ. ζάχαρη
- 250γρ. άχνη ζάχαρη
- 2 σταγόνες χυμός λεμονιού
cookefi
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 20 τεμάχια
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 90οC.
- Διαλέγουμε πολύ φρέσκα αυγά κατά προτίμηση βιολογικά και τα αφήνουμε να πάρουν θερμοκρασία δωματίου. Ξεχωρίζουμε τα ασπράδια από τον κρόκο με πολύ μεγάλη προσοχή.
- Διαλέγουμε ένα γυάλινο, ανοξείδωτο ή κεραμικό σκεύος. Προσέχουμε να είναι πεντακάθαρο χωρίς ίχνος υγρασίας ή λίπους.
- Χτυπάμε με μίξερ τα ασπράδια αυγού, στην αρχή σε χαμηλή ταχύτητα και αυξάνουμε συνεχώς.
- Αφού αφρατέψουν τα αυγά ρίχνουμε την ζάχαρη σιγά-σιγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Όταν η μαρέγκαΧτυπημένα ασπράδια αυγού μαζί με ζάχαρη. δεν πέφτει αν αναποδογυρίσουμε το σκεύος, είναι έτοιμη. Τότε προσθέτουμε τις σταγόνες λεμονιού και την άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε σιγά-σιγά κάνοντας απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.
- Βάζουμε σε κορνέ την μαρέγκα και απλώνουμε λαδόκολλα στο ταψί. Σχηματίζουμε τους μπεζέδες προσέχοντας να είναι ίδιοι στο μέγεθος.
- Ψήνουμε στον ήδη προθερμασμένο φούρνο για περίπου 2 ώρες.
- Βγάζουμε τους μπεζέδες από τη λαδόκολλα αφού κρυώσουν και αποθηκεύουμε σε στεγνό μέρος έως 10 μέρες.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 8629
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο