Ασβέστιο περιέχουν κυρίως τα μικρά ψάρια που τρώγονται με τα κόκαλα, ενώ ο ψευδάργυρος που περιέχουν γενικά τα ψάρια βοηθάει στην ενίσχυση της μνήμης και στη συγκέντρωση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το...
Μπεγότο
Υλικά συνταγής
για τα ψάρια
- 1 κιλό αθερίνα ή γόνος
- 3 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε λεπτές ροδέλες
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο (για το τηγάνι)
για το χυλό
- 3 κ.σ. αλεύρι
- 3 σταγόνες λεμόνι
- 1 πρέζα ζάχαρη
- λίγο αλάτι
- λίγο νερό
cookon
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 2-4 άτομα
Νησιά βορείου αιγαίου (Χίος)
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Καθαρίζουμε τα ψαράκια από το κεφάλι το κόκκαλο και την ουρά. Τα πλένουμε και τα αφήνουμε σε τρυπητό, να στραγγίξουν πολύ καλά.
- Φτιάχνουμε το χυλό. Ανακατεύουμε τα υλικά για το χυλό όλα μαζί να είναι αρκετά πηχτό.
- Προσθέτουμε στον χυλό τα κρεμμύδια και τα ψάρια και τα ανακατεύουμε καλά.
- Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, παίρνοντας κουταλιά – κουταλιά από το μείγμα.
- Ψήνουμε και από τις δύο πλευρές τις πιτούλες μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Σερβίρουμε ζεστά και συνοδεύουμε με τσίπουρο ή κρασάκι.
Χίος
Νησιά βορείου αιγαίου
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 5828
Εμφανίσεις σήμερα: 3
Νέο σχόλιο