Ασβέστιο περιέχουν κυρίως τα μικρά ψάρια που τρώγονται με τα κόκαλα, ενώ ο ψευδάργυρος που περιέχουν γενικά τα ψάρια βοηθάει στην ενίσχυση της μνήμης και στη συγκέντρωση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το...
Μπεγότο
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Υλικά συνταγής
για τα ψάρια
- 1 κιλό αθερίνα ή γόνος
- 3 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε λεπτές ροδέλες
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο (για το τηγάνι)
για το χυλό
- 3 κ.σ. αλεύρι
- 3 σταγόνες λεμόνι
- 1 πρέζα ζάχαρη
- λίγο αλάτι
- λίγο νερό
cookon
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 2-4 άτομα
Νησιά βορείου αιγαίου (Χίος)
Διαδικασία συνταγής
- Καθαρίζουμε τα ψαράκια από το κεφάλι το κόκκαλο και την ουρά. Τα πλένουμε και τα αφήνουμε σε τρυπητό, να στραγγίξουν πολύ καλά.
- Φτιάχνουμε το χυλό. Ανακατεύουμε τα υλικά για το χυλό όλα μαζί να είναι αρκετά πηχτό.
- Προσθέτουμε στον χυλό τα κρεμμύδια και τα ψάρια και τα ανακατεύουμε καλά.
- Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, παίρνοντας κουταλιά – κουταλιά από το μείγμα.
- Ψήνουμε και από τις δύο πλευρές τις πιτούλες μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Σερβίρουμε ζεστά και συνοδεύουμε με τσίπουρο ή κρασάκι.
Χίος
Νησιά βορείου αιγαίου
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 5180
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο