Μπάρες με χουρμάδες και καρύδια

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • ½ φλιτζ. καρύδια
  • ½ φλιτζ. αποξηραμένα κεράσια
  • ½ φλιτζ. χουρμάδες
  • 1 κ.γ. τζίντζερΚυκλοφορεί σαν μπαχαρικό σε σκόνη αλλά και φρέσκο. Φρέσκο διατηρειται 2-3 εβδομάδες στο ψυγείο. Έχει γεύση φρουτώδη αρωματική και καυτερή.
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.σ. υγρή βανίλια
  • 1 κ.γ. κάρδαμοΑνοίκει στην οικογένεια του τζίντζερ. Κατάγεται κυρίως από την Ινδία. Η γεύση του αναπτύσεται καλύτερα κατά το μαγείρεμα, γι' αυτό  καλύτερα να χρησιμοποιείται από την αρχή.
  • ¼ κ.γ. αλάτι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6-8 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Βάζουμε σε μίξερ τα καρύδια, τους χουρμάδες, τα κεράσια και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά κ χτυπάμε λίγο ακόμη.
  2. Αφαιρούμε από το μίξερ ή το μούλτι και απλώνουμε ομοιόμορφα σε ταψί 20-22 εκατοστών και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες. Κόβουμε τις μπάρες στο μέγεθος που θέλουμε και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Οι χουρμάδες είναι ένα από τα πιο θρεπτικά αποξηραμένα φρούτα. Οι χουρμάδες είναι καλή πηγή σιδήρου, καλίου και ασβεστίου και βέβαια φυτικών ινών, με αποτέλεσμα να βοηθούν σημαντικά όσους...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 1596 Εμφανίσεις σήμερα: 1