Μπανάνες με πικάντικη σοκολάτα και πίνατς

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 6-8 μπανάνες
  • 1½ φλιτζ. πίνατς
  • ⅓ φλιτζ. μέλι
  • 1 κ.γ. καγιέν
  • 2 κ.γ. κανέλα
  • 250γρ. μαύρη σοκολάτα
  • 120γρ. κρέμα γάλακτος
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 12-14 μερίδες

Διαδικασία συνταγής

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150oC. Κόβουμε τα πίνατς σε μικρά κομμάτια και τα ανακατεύουμε με το μέλι, το ένα κουταλάκι κανέλα και το πιπέρι καγιένΠιπέρι κόκκινο καυτερό.. Το βάζουμε για 20 δευτερόλεπτα σε φούρνο μικροκυμάτων. Απλώνουμε σε λαδόκολλα το μείγμα και βάζουμε στο φούρνο για δέκα λεπτά. Προσέχουμε να μην καεί το μείγμα με το μέλι και τα πίνατς. Αφήνουμε να κρυώσουν κι έπειτα τα σπάμε σε μικρά κομμάτια.
  2. Ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε στη μέση. Καρφώνουμε σε κάθε κομμάτι ένα ξυλάκι παγωτού χωρίς να βγεί από την άλλη πλευρά και τρυπήσουμε εντελώς τις μπανάνες. Τυλίγουμε τις μπανάνες με λαδόκολλα και τις βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσουν όσο ετοιμάζουμε την γκανάζ.
  3. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια την σοκολάτα και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί. Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και την κανέλα. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  4. Βγάζουμε τις μπανάνες από την κατάψυξη τις βουτάμε τη γκανάζ και έπειτα στα μελωμένα πίνατς. Ξαναβάζουμε στη λαδόκολλα και στην κατάψυξη και αφήνουμε για δύο ώρες μέχρι το σερβίρισμα.

Αυτό το ήξερες

Η μπανάνα είναι ένα πολύ θρεπτικό φρούτο, καθώς περιέχει βιταμίνες Α, Β, C και D. Καταναλώνεται κυρίως ωμή αλλά και σε διάφορες άλλες μορφές, όπως τηγανιτή. Καλλιεργείται κυρίως σε τροπικά κλίματα...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 1473 Εμφανίσεις σήμερα: 0