Η κατανάλωση ψαριών θεωρείται επιβεβλημένη κυρίως εξαιτίας της παρουσίας των Ω3 λιπαρών οξέων. Κατόπιν πολυετών επιστημονικών μελετών με σκοπό τη διερεύνηση της ευεργετικής δράσης των Ω3 λιπαρών...
Μπακαλιαράκια τηγανητά
Υλικά συνταγής
- 1½ κιλό μπακαλιαράκια
- 1φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ φλιτζ. καλαμποκάλευρο
- λάδι για το τηγάνισμα
- αλάτι
- πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Καθαρίζουμε τα ψάρια μας από λέπια και εντόσθια. Πλένουμε και στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Αλατοπιπερώνουμε καλά.
- Ανακατεύουμε τα δύο αλεύρια και αλευρώνουμε τα μπακαλιαράκια. Το καλαμποκάλευρο θα μας δώσει πιο χρυσαφένιο χρώμα. Τινάζουμε ελαφρά τα ψάρια να φύγει το πολύ αλεύρι.
- ΤηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ , είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, οπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς. σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα και βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Σερβίρουμε ζεστά με πράσινη σαλάτα λεμονάτη.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 38528
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο