Μοσχαρίσια κεφτεδάκια τηγανιτά

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (4 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 αυγό
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 2-3 κ.σ. φρυγανιάΞεραμένες φέτες ψωμιού. τριμμένη
  • ½ φλιτζ. δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος ή 1 κ.σ. δυόσμος ξερός
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 σφηνοπότηρο γάλα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. κοφτό αλάτι
  • 1 κ.σ. κοφτό πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Ζυμώνουμε τον κιμά μαζί με όλα τα υλικά καλά, για αρκετά λεπτά, ώστε το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί. Ζυμώνουμε με βρεγμένα χέρια. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο, για τουλάχιστον 1 ώρα.
  2. Πλάθουμε με βρεγμένα χέρια, ισόπαχα κεφτεδάκια σε μέγεθος μεγάλης μπουκιάς. Έτσι θα ψηθούν ομοιόμορφα.
  3. Ρίχνουμε στο τηγάνι το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κεφτεδάκια μας και τηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ , είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, οπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς. και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα.
  4. Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια μας ζεστά και συνοδεύουμε ιδανικά με σπιτική κέτσαπ.

Αυτό το ήξερες

Ο κιμάς μπορεί να μείνει στη συντήρηση του ψυγείου μόνο 1 μέρα και πρέπει να φυλάσσεται σε γυάλινο ή ανοξείδωτο μπολ.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 5625 Εμφανίσεις σήμερα: 1