Ο κιμάς μπορεί να μείνει στη συντήρηση του ψυγείου μόνο 1 μέρα και πρέπει να φυλάσσεται σε γυάλινο ή ανοξείδωτο μπολ.
Κυπριακή πίτα με κεφτεδάκια
Υλικά συνταγής
- 2 πίτες κυπριακές
- 10 κεφτεδάκια τηγανιτά
- τρίχρωμη σαλάτα εμπορίου
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- ½ λεμόνι (ο χυμός του)
- σως γιαουρτιού
- λίγο βούτυρο
- αλάτι
- πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σε σχαροτήγανο που καίει, βάζουμε λίγο βούτυρο και τις πίτες μας για 1 λεπτό από κάθε πλευρά, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ελαφρύ χρώμα.
- Αφαιρούμε τις πίτες και τις αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
- Σε μπολ, ανακατεύουμε τη σαλάτα με τα κρεμμυδάκια, το λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι.
- Κόβουμε κατά μήκος τις πίτες, αλείφουμε τη σως, προσθέτουμε λίγη σαλάτα, 4-5 μικρά κεφτεδάκια και λίγη ακόμη σαλάτα.
Αυτό το ήξερες
Μπορούμε να κρατήσουμε τον κιμά στην κατάψυξη, φτιάχνοντας μικρά επίπεδα πακετάκια πολύ καλά τυλιγμένα με διαφανή μεμβράνη.
Όταν θέλουμε να ξεπαγώσουμε τον κιμά, βγάζουμε το πακετάκι από το...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 6214
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο