Κεφτεδάκια με σάλτσα μουστάρδας

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.3 (3 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

για τα κεφτεδάκια

  • ½ κιλό κιμάς ανάμεικτος
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 2-3 φέτες ψωμί καλά μουσκεμένο και στραγγισμένο ή 1 φλιτζ. περίπου φρυγανιάΞεραμένες φέτες ψωμιού. τριμμένη
  • 1 αυγό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. γάλα
  • λίγο ξύδι
  • 1 κ.σ. κοφτή ρίγανη
  • 1 πρέζα κύμινο
  • 1 κ.σ. δυόσμος αποξηραμένος ή ½ φλιτζ. φρέσκος ψιλοκομμένος
  • 1 κ.γ. κοφτή αλάτι
  • πιπέρι
  • λάδι για το τηγάνισμα

για τη σάλτσα

  • ελαιόλαδο απο αυτό που τηγανίσαμε τους κεφτέδες
  • 2 σφηνοπότηρα κρασί
  • ⅔ ποτήρι νερό
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Βάζουμε σε μπολ τον κιμά και όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα κεφτεδάκια, μαζί.
  2. Ζυμώνουμε καλά, για αρκετά λεπτά, ώστε το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί. Ζυμώνουμε με βρεγμένα χέρια.
  3. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο, για τουλάχιστον 1 ώρα.
  4. Πλάθουμε με βρεγμένα χέρια, ισόπαχα κεφτεδάκια, ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να τους δώσουμε. Έτσι θα ψηθούν ομοιόμορφα.
  5. Ρίχνουμε στο τηγάνι μας το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κεφτεδάκια μας και τα τηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ, είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, οπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς. και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα.
  6. Αφαιρούμε από το τηγάνι τα καμμένα υπολείμματα και κρατάμε ελαιόλαδο ίσα-ίσα στον πάτο του τηγανιού. Βάζουμε ξανά το τηγάνι στη φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε διαρκώς να γίνει σαν κρέμα. Δεν αφήνουμε να πάρει χρώμα και προσθέτουμε το νερό σιγά-σιγά. Αν θέλουμε πιο απαλή υφή στη σάλτσα μας, βάζουμε όλο το νερό ή και περισσότερο. Ανακατεύουμε διαρκώς.
  7. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι και το κρασί.
  8. Στο τέλος προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. στη σάλτσα.

Αυτό το ήξερες

Ο κιμάς μπορεί να μείνει στη συντήρηση του ψυγείου μόνο 1 μέρα και πρέπει να φυλάσσεται σε γυάλινο ή ανοξείδωτο μπολ.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 5093 Εμφανίσεις σήμερα: 1