Μοσχαράκι στιφάδο

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό μοσχάρι (νουά, ποντίκι, χτένι από σπάλα, ελιά)
  • 1½ κιλό κρεμμυδάκια στιφάδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 500γρ. (2 φλιτζ.) ντομάτα φρέσκια ή 1 συσκευασία χυμός ντομάτας εμπορίου
  • 1 ποτ. κρασιού κόκκινο κρασί
  • 3 κ.σ. ξύδι
  • 1 ποτήρι νερό περίπου
  • 2 κόκκοι μπαχάρι
  • ⅓ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  1. Κόβουμε το κρέας σε μερίδες (ή ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να το κόψει) και το πλένουμε με κρύο νερό.
  2. Το στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί.
  3. Σε κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά βάζουμε ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
  4. ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. από όλες τις πλευρές τα κομμάτια του κρέατος.
  5. Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σοτάρουμε άλλα 3 λεπτά.
  6. Αφαιρούμε από την κατσαρόλα το κρέας και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια για 15 λεπτά.
  7. ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα, ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το κρασί και το ξύδι.
  8. Προσθέτουμε το κρέας και το ζουμί του από το πιάτο που το είχαμε αφήσει.
  9. Προσθέτουμε τη ντομάτα και τα υπόλοιπα υλικά.
  10. Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C., χαμηλώνουμε στο μισό και σιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. για 1½ ώρα.
  11. Το αλάτι το βάζουμε προς το τέλος του μαγειρέματος.
  12. Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό (ζεστό).

Αυτό το ήξερες

Το μοσχαρίσιο κρέας είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, είναι μια καλή πηγή σιδήρου και είναι ένα από τα ελάχιστα προϊόντα που μας παρέχει την πολύτιμη βιταμίνη Β12.

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Για να καθαρίσουμε εύκολα τα κρεμμυδάκια στιφάδο, τα κόβουμε στις άκρες και τα βάζουμε σε νερό που βράζει για 3 λεπτά (από την ώρα που ξαναπαίρνει βράση το νέρο).

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2119 Εμφανίσεις σήμερα: 0