Το μοσχάρι περιέχει:
Βιταμίνη Β3 η οποία βοηθά στον μεταβολισμό των υδατανθράκων και στην καλή λειτουργία των νεύρων.
Βιταμίνη Β6 η οποία βοηθά στο σχηματισμό αιμοσφαιρίνης.
Παντοθενικό οξύ το...
Μοσχαράκι με μπύρα και κρεμμυδάκια στιφάδο
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό μοσχάρι ( νουά, μπούτι, ελιά , χτένι ) κομμένο σε μερίδες
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κουτάκι μπύρα
- 1 κιλό κρεμμυδάκια στιφάδο
- 5 κόκκοι πιπέρι
- 1 κ.γ. ζάχαρη (καστανή κατά προτίμηση)
cooklila
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σε τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
- ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. τα κομμάτια του κρέατος και από τις δύο πλευρές ώστε να δημιουργηθεί κρούστα.
- Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα τα κομμάτια και τα τοποθετούμε στη γάστρα.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι τα κρεμμύδια, τα κρεμμυδάκια στιφάδο και τη ζάχαρη.
- ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα, ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με τη μισή μπύρα.
- Βάζουμε τα κρεμμύδια και το ζουμί από το τηγάνι στη γάστρα.
- Προσθέτουμε λίγο νεράκι ή ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. (περίπου 1 φλιτζ.).
- Κλείνουμε τη γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 1½ με 2 ώρες.
- Με τη σάλτσα που μένει στη γάστρα περιχύνουμε τα κομμάτια του κρέατος στο σερβίρισμα.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 3637
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο