Μοσχαράκι με μπύρα και κρεμμυδάκια στιφάδο

short url (for easy share)

No votes yet

 

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό μοσχάρι ( νουά, μπούτι, ελιά , χτένι ) κομμένο σε μερίδες
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουτάκι μπύρα
  • 1 κιλό κρεμμυδάκια στιφάδο
  • 5 κόκκοι πιπέρι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη (καστανή κατά προτίμηση)
cooklila
Ποσότητα: 6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
  2. ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. τα κομμάτια του κρέατος και από τις δύο πλευρές ώστε να δημιουργηθεί κρούστα.
  3. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα τα κομμάτια και τα τοποθετούμε στη γάστρα.
  4. Ρίχνουμε στο τηγάνι τα κρεμμύδια, τα κρεμμυδάκια στιφάδο και τη ζάχαρη.
  5. ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα, ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με τη μισή μπύρα.
  6. Βάζουμε τα κρεμμύδια και το ζουμί από το τηγάνι στη γάστρα.
  7. Προσθέτουμε λίγο νεράκι ή ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. (περίπου 1 φλιτζ.).
  8. Κλείνουμε τη γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 1½ με 2 ώρες.
  9. Με τη σάλτσα που μένει στη γάστρα περιχύνουμε τα κομμάτια του κρέατος στο σερβίρισμα.

Αυτό το ήξερες

Το μοσχάρι περιέχει: Βιταμίνη Β3 η οποία βοηθά στον μεταβολισμό των υδατανθράκων και στην καλή λειτουργία των νεύρων. Βιταμίνη Β6 η οποία βοηθά στο σχηματισμό αιμοσφαιρίνης. Παντοθενικό οξύ το...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 2559 Εμφανίσεις σήμερα: 2