Το μοσχαρίσιο κρέας είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, είναι μια καλή πηγή σιδήρου και είναι ένα από τα ελάχιστα προϊόντα που μας παρέχει την πολύτιμη βιταμίνη Β12.
Μοσχαράκι α λα πολίτα
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό μοσχάρι (νουά, μπούτι, ελιά, χτένι) κομμένο σε μερίδες ή μικρά κομμάτια
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 φλιτζ. κρασί λευκό
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 6 αγκινάρες κομμένες σε τέταρτα
- 1 καρότο σε ροδέλες
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- xυμός από 1 λεμόνι
- ½ φλιτζ. άνηθος ψιλοκομμένος
- αλεύρι για το πανάρισμα
- αλάτι
- πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- ΠανάρουμεΠερνάμε ένα κομμάτι κρέας, ψάρι κ.λ.π. από χτυπημένο αυγό και τριμμένη φρυγανιά. με το αλέυρι το κρέας.
- Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. τα κομμάτια του κρέατος.
- Τα σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές ώστε να κάνουν κρούστα.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το κρασί και το χυμό λεμονιού.
- Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε 2 ½ φλιτζ. ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. κρέατος ή νερό.
- Προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από τον άνηθο.
- Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. χαμηλώνουμε τη φωτιά, κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και σιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. για 1½ με 2 ώρες.
- 5 λεπτά πριν βγάλουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά προσθέτουμε και τον άνηθο.
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Αν θέλετε πιο δεμένη σάλτσα, δέστε τη με κόρνφλαουρ.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 6202
Εμφανίσεις σήμερα: 4
Νέο σχόλιο