Μοσχαράκι α λα πολίτα

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό μοσχάρι (νουά, μπούτι, ελιά, χτένι) κομμένο σε μερίδες ή μικρά κομμάτια
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. κρασί λευκό
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 6 αγκινάρες κομμένες σε τέταρτα
  • 1 καρότο σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • xυμός από 1 λεμόνι
  • ½ φλιτζ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • αλεύρι για το πανάρισμα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  1. ΠανάρουμεΠερνάμε ένα κομμάτι κρέας, ψάρι κ.λ.π. από χτυπημένο αυγό και τριμμένη φρυγανιά. με το αλέυρι το κρέας.
  2. Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. τα κομμάτια του κρέατος.
  3. Τα σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές ώστε να κάνουν κρούστα.
  4. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το κρασί και το χυμό λεμονιού.
  5. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε 2 ½ φλιτζ. ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. κρέατος ή νερό.
  6. Προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από τον άνηθο.
  7. Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. χαμηλώνουμε τη φωτιά, κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και σιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. για 1½ με 2 ώρες.
  8. 5 λεπτά πριν βγάλουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά προσθέτουμε και τον άνηθο.

Αυτό το ήξερες

Το μοσχαρίσιο κρέας είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, είναι μια καλή πηγή σιδήρου και είναι ένα από τα ελάχιστα προϊόντα που μας παρέχει την πολύτιμη βιταμίνη Β12.

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Αν θέλετε πιο δεμένη σάλτσα, δέστε τη με κόρνφλαουρ.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 1929 Εμφανίσεις σήμερα: 1