Μεξικάνικη σαλάτα με κόκκινο λάχανο

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.7 (3 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • ½ κόκκινο λάχανο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο τριμμένο στο τρίφτη
  • 1 καυτερή κόκκινη πιπεριά (τσίλι1) Πιπεριές καυτερές. Κυκλοφορούν καρποί φρέσκιοι και αποξηραμένοι, χτυπημένοι και αλεσμένοι. Οι καρποί μπορεί να έχουν κόκκινο, πράσινο αλλά και κίτρινο χρώμα. Το τσίλι ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος και έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, αλλά αν έχετε πληγές στο φάρυγγα στο γαστρεντερικό πεδίο ή στον οισοφάγο μην τις χρησιμοποιείτε. Όσο μικρότερο είναι το τσίλι τόσο πιο καυτερό είναι. Τα αποξηραμένα καίνε περισσότερο απο τα φρέσκα. 2) Η σκόνη κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και είναι μπαχαρικό με βάση την καυτερή πιπεριά. 3) Σάλτσα πολύ καυτερή.) ψιλoκομμένη
  • 1 γλυκολέμονο (λάιμ) (ο χυμός του)
  • 6 κ.σ.ελαιόλαδο
  • αλάτι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Βάζουμε το λάχανο σε ένα μπολ με νερό και λίγο ξύδι ώστε να πλυθεί. Κόβουμε το λάχανο λεπτό με το μαχαίρι ή το τρίβουμε σε τρίφτη λαχανικών ή την κιθάρα.
  2. Αναμειγνύουμε τα υλικά όλα μαζί και σερβίρουμε.
Μεξικό
Βόρεια Αμερική

Αυτό το ήξερες

Το λάχανο σε οποιαδήποτε μορφή του, ωμό ή βρασμένο, είναι πολύτιμο για την υγεία μας καθώς περιέχει βιταμίνη Α και C, φωλικό οξύ, φώσφορο, θείο, ιώδιο, κάλιο, νάτριο, μαγνήσιο και μαγγάνιο.
Αν υποφέρετε από πόνους στις κλειδώσεις, αφήστε στο φούρνο για μερικά λεπτά φύλλα λάχανου να ζεσταθούν και ακουμπήστε τα στην πάσχουσα περιοχή. 

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 10273 Εμφανίσεις σήμερα: 5