Το θυμαρίσιο μέλι είναι έντονα αρωματικό με ευχάριστη γεύση. Έχει συνήθως ανοιχτό κεχριμπαρένιο χρώμα (κυρίως της Αττικής και των Κυκλάδων), ενώ το θυμαρίσιο μέλι της Κρήτης είναι σκούρο...
Μελομακάρονα με μπύρα και κονιάκ
Υλικά συνταγής
για τα μελομακάρονα
- 2 φλιτζ. λάδι
- 1 φλιτζ. βούτυρο γάλακτος
- ½ φλιτζ. ζάχαρη
- ½ φλιτζ. μπύρα χωρίς αφρό
- ½ φλιτζ. κονιάκ
- 2 κ.γ. κοφτά μπέικιν πάουντερΣκόνη που κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και βοηθάει στη διόγκωση (να φουσκώσουν) κέικ, τηγανίτες και άλλα γλυκίσματα.
- ½ κ.γ. σόδα
- 1 πρέζα αλάτι
- 9 φλιτζ. αλεύρι μαλακό
- 1 φλιτζ. καρύδι τριμμένο (προαιρετικά)
- κανέλα σκόνη (προαιρετικά)
για το σιρόπι
- 1½ φλιτζ. μέλι
- 1½ φλιτζ. ζάχαρη
- 1½ φλιτζ. νερό
betty
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 65 τεμάχια
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Βάζουμε στο μίξερ το λάδι, το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη για περίπου 15 λεπτά.
- Κατόπιν λιώνουμε την σόδα μέσα στη μπύρα κι τα προσθέτουμε στο μείγμα (θα αφρίσει για αυτό το λόγο ανακατεύουμε πάνω από τον κάδο του μίξερ). Προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε το αλεύρι (κοσκινισμένο) μαζί με το μπέικιν και το αλάτι.
- Ζυμώνουμε πολύ λίγο με τα χέρια ίσα-ίσα να πάρει το αλεύρι τα υγρά. Πλάθουμε μελομακάρονα και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 180οC για περίπου μισή ώρα έως ότου ροδίσουνΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό, μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο..
- Ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. τα υλικά όλα μαζί για 5 λεπτά και αφαιρούμε τον αφρό που βγάζουν.
- Για να μελώσουμε τα μελομακάρονα τα απλώνουμε σε ταψί χλιαρά και ρίχνουμε το σιρόπι ζεστό. Αφήνουμε τα μελομακάρονα στο σιρόπι μέχρι να το απορροφήσουν όλο.
- Βάζουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με καρύδι τριμμένο και κανέλα.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 12647
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο