Μελιτζανάκι τουρσί της γιαγιάς

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 2.5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό μελιτζάνες μακριές
  • 4 καρότα κομμένα σε φέτες
  • 1 σέλινο
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 λίτρο ξύδι (καλής ποιότητας)
  • ½ ποτήρι ελαιόλαδο εξαιρετικά παρθένο
  • 1 κ.γ. αλάτι
cooklathina
Ποσότητα: 4 - 6 βάζα

Διαδικασία συνταγής

  1. Κόβουμε το κοτσάνι από τα μελιτζανάκια και τα πλένουμε πολύ καλά. Σε κατσαρόλα βάζουμε νερό με αρκετό αλάτι (½ φλιτζάνι) να βράσειΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C.. Προσθέτουμε τα μελιτζανάκια, αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε για πέντε λεπτά.
  2. Παράλληλα ψιλοκόβουμε τα φύλλα από το σέλινο και ανακατεύουμε μαζί με τα καρότα, την καυτερή πιπεριά και το αλάτι. Την σελινόριζα την κόβουμε σε μπαστουνάκια και την βάζουμε στον πάτο από τα βάζα.
  3. Βγάζουμε τα μελιτζανάκια από την κατσαρόλα και τα στραγγίζουμε πολύ καλά. Χαράσσουμε την μία τους πλευρά και γεμίζουμε με το μείγμα που ετοιμάσαμε. Δένουμε με κλωναράκια σέλινο για να μη φύγει η γέμιση και βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα. Καλύπτουμε με το ξύδι και το ελαιόλαδο.
  4. Σφραγίζουμε τα βάζα. Διατηρούμε σε σκιερό και δροσερό μέρος. Ταιριάζει υπέροχα με όσπρια σαν ορεκτικό αλλά και γενικά σαν μεζές για ούζο και τσίπουρο.

Αυτό το ήξερες

Υπάρχουν δύο τρόποι για να αποστειρώσουμε τα βάζα μας: 1) Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει και τα βράζουμε για 20 λεπτά. Τα αφαιρούμε με μασιά ή γάντια και τα αφήνουμε  ανάποδα να...
Η μελιτζάνα με την χαρακτηριστική πικρή της γεύση είναι πηγή μαγνησίου και βιταμινών του συμπλέγματος Β. Το μαγνήσιο βοηθάει στην καλη λειτουργία του εγκεφάλου. Η κατανάλωση μελιτζάνας προστατεύει τα...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 12013 Εμφανίσεις σήμερα: 7