Μαρμελάδα κρεμμύδι

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3.3 (3 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. κόκκινο κρασί
  • ¼ φλιτζ. ξύδι βαλσάμικο
  • 5-6 κόκκοι μπαχάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1 μικρό μπολ

Διαδικασία συνταγής

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. σε αυτό τα κρεμμύδια. Μόλις γυαλίσουν προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. ΣιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. μέχρι να καραμελώσουν.
  2. ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το κρασί και το ξύδι και προσθέτουμε το μπαχάρι, το αλάτι και το πιπέρι. Μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά σε χαμηλή προς μέτρια. Σιγοβράζουμε μέχρι να σωθούν τα υγρά για περίπου 15-20 λεπτά. Συνοδεύουμε ιδανικά ψητά κρέατα και μπέργκερ.

Αυτό το ήξερες

Τα κρεμμύδια περιέχουν υψηλές ποσότητες αντιοξειδωτικών ενώσεων όπως η φλαβονοειδής ουσία quercetin.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 3243 Εμφανίσεις σήμερα: 2