Μαλεμπί

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 5 φλιτζ. γάλα (βουβαλίσιο κατά προτίμηση)
  • 1 φλιτζ. κορν φλάουρ
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη
  • 3-4 μαστίχες κοπανισμένες ή ½ κ.γ. μαστίχα σκόνη
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
  • λίγο ροδόνερο
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 8 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Βάζουμε τα 3 φλιτζάνια γάλα μαζί με τη ζάχαρη σε κατσαρόλα να ζεσταθούν. Τα ανακατεύουμε για να διαλυθεί η ζάχαρη πριν αρχίσει να ζεσταίνεται. Σε λεκάνη ή μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα άλλα 2 φλιτζάνια γάλα με το κορνφλάουρ. Μόλις ζεσταθεί το γάλα στη κατσρόλα προσθέτουμε το μείγμα με το κορνφλάουρ και ανακατεύουμε διαρκώς με σύρμα μέχρι να δέσειΚάνω εναν ζωμό, σάλτσα, σούπα πιο πηχτό, είτε προσθέτοντας αλεύρι ή κορνφλάουρ διαλυμένο σε νερό είτε προσθέτοντας αυγά, κρέμα γάλακτος ή βούτυρο. η κρέμα.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά και απλώνουμε την κρέμα σε πυρέξ τετράγωνο για να βγούν ομοιόμορφα τα κομμάτια. Αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα κόβουμε το γλυκό σε κομμάτια.
  3. Ανακατεύουμε την άχνη με τη μαστίχα και πασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. το γλυκό. Έπειτα ραντίζουμε με λίγο ροδόνερο και ξαναπασπαλίζουμε με άχνη και μαστίχα.
Γενικά
Πολίτικες συνταγές

Αυτό το ήξερες

Η μαστίχα έχει ταυτιστεί με τον Άγιο Ισίδωρο. Σύμφωνα με την παράδοση, ο Άγιος Ισίδωρος ήταν χριστιανός και οι ειδωλολάτρες τον έπιασαν στο νότιο μέρος της Χίου, τον έδεσαν πίσω από ένα άλογο και τον...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 3483 Εμφανίσεις σήμερα: 2