Μακαρόνια με λευκή σάλτσα τόνου

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο σπαγγέτι Νο 6
  • 1 κονσέρβα σαλατα με τόνο-αρακά
  • 1 κονσέρβα τόνο σε νερό
  • 1 κρέμα γάλακτος light 250γρ.
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιολαδο
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος (κατά βούληση)
Ritsakakio7
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν σε αλατισμένο νερό (ανάλογα με τις οδηγίες του πακέτου). Σε άλλη κατσαρόλα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι μέχρι να μαραθείΜαλακώνουμε λαχανικά (χρησιμοποιείται κυρίως για το κρεμμύδι), μαγειρεύοντας τα ελαφρά, ώστε να βγάλουν τους χυμούς τους, αλλά να μην τσιγαριστούν και πάρουν χρώμα.. Έπειτα αδειάζουμε τις κονσέρβες στην κατσαρόλα αφού τις στραγγίσουμε απο τα υγρά τους ή το λάδι τους. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος κ τον μαιντανό περιμένουμε να πάρει μια βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. και αλατοπιπερώνουμε.
  2. Αφήνουμε τη σάλτσα στη φωτιά μέχρι να δέσειΚάνω έναν ζωμό, σάλτσα, σούπα πιο πηχτό, είτε προσθέτοντας αλεύρι ή κορνφλάουρ διαλυμένο σε νερό είτε προσθέτοντας αυγά, κρέμα γάλακτος ή βούτυρο. και ανακατεύουμε με τα μακαρόνια.

Αυτό το ήξερες

Η πρώτη γραπτή αναφορά στο βράσιμο ζυμαρικών είναι καταγεγραμμένη στα αραμαϊκά. Επίσης, στην Κίνα το 5000π.Χ. τα noodles ήταν ήδη γνωστά! Ωστόσο, πολλές είναι οι θεωρίες για την καταγωγή των...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 3953 Εμφανίσεις σήμερα: 0