Μακαρονάδα του φοιτητή

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 250γρ. ριγκατόνι ή φουσίλι ή άλλο ζυμαρικό κοντό
  • 500γρ. ντομάτες φρέσκες κομμένες κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. ή κονκασέ εμπορίου
  • 1 ποτήρι νερό
  • 150γρ. φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή. τριμμένη
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 3 φέτες ζαμπόν, πάριζα ή άλλο αλλαντικό κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί. Τα βάζουμε σε πυρέξ ή ταψί και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
  2. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για 40 λεπτά. Σερβίρουμε 5 λεπτά αφού βγάλουμε από τον φούρνο, για να ρουφήξουν τα ζυμαρικά όλα τα υγρά.

Αυτό το ήξερες

Η πρώτη γραπτή αναφορά στο βράσιμο ζυμαρικών είναι καταγεγραμμένη στα αραμαϊκά. Επίσης, στην Κίνα το 5000π.Χ. τα noodles ήταν ήδη γνωστά! Ωστόσο, πολλές είναι οι θεωρίες για την καταγωγή των...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Επειδή σαν φοιτητής μπορεί να έχεις από προχθές λίγο κοτόπουλο ή κοκκινιστό της μαμάς και να το έχεις στο ψυγείο (και όχι στο σαλόνι :-)) μπορείς να το ψιλοκόψεις και να το προσθέσεις μέσα στη μακαρονάδα και να μην χρησιμοποιήσεις τα αλλαντικά.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 7700 Εμφανίσεις σήμερα: 1