Η πρώτη γραπτή αναφορά στο βράσιμο ζυμαρικών είναι καταγεγραμμένη στα αραμαϊκά. Επίσης, στην Κίνα το 5000π.Χ. τα noodles ήταν ήδη γνωστά! Ωστόσο, πολλές είναι οι θεωρίες για την καταγωγή των...
Μακαρονάδα του φοιτητή
Υλικά συνταγής
- 250γρ. ριγκατόνι ή φουσίλι ή άλλο ζυμαρικό κοντό
- 500γρ. ντομάτες φρέσκες κομμένες κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. ή κονκασέ εμπορίου
- 1 ποτήρι νερό
- 150γρ. φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή. τριμμένη
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 3 φέτες ζαμπόν, πάριζα ή άλλο αλλαντικό κομμένο σε λεπτές λωρίδες
- αλάτι
- πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί. Τα βάζουμε σε πυρέξ ή ταψί και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για 40 λεπτά. Σερβίρουμε 5 λεπτά αφού βγάλουμε από τον φούρνο, για να ρουφήξουν τα ζυμαρικά όλα τα υγρά.
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Επειδή σαν φοιτητής μπορεί να έχεις από προχθές λίγο κοτόπουλο ή κοκκινιστό της μαμάς και να το έχεις στο ψυγείο (και όχι στο σαλόνι :-)) μπορείς να το ψιλοκόψεις και να το προσθέσεις μέσα στη μακαρονάδα και να μην χρησιμοποιήσεις τα αλλαντικά.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 8192
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο