Κοτόπουλο με Πέτουρα

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

για το κοτόπουλο

  • 4 μπούτια κοτόπουλο
  • 250γρ. πέτουρα
  • 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
  • 1 φλιτζ. σέλινο ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 φλιτζ. ντομάτα φρέσκια ψιλοκομμένη ή 1 κουτί χυμός ντομάτας εμπορίου
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 2 ποτήρια ζωμό ή νερό
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 ξύλο κανέλας
  • αλάτι
  • πιπέρι

για τη μαρινάδα

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ ποτ.κρασ. κόκκινο κρασί
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • πιπέρι
cooklathina
Ποσότητα: 4 άτομα
Μακεδονία (Γενικά)

Διαδικασία συνταγής

  1. Μαρινάρουμε το κοτόπουλο στα υλικά για τη μαρινάδα για μία ώρα.
  2. Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κοτόπουλο, το κρεμμύδι, το πράσο, το σέλινο και το σκόρδο σε δυνατή φωτιά.
  3. Σβήνουμε το κοτόπουλο με το κρασί και το αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  4. Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, την κανέλα, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι.
  5. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. ή το νερό (τόσο όσο να σκεπάσει τα ¾ του κοτόπουλου στην κατσαρόλα).Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  6. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο για περίπου 30 - 40 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C..
  7. Ταυτόχρονα, 15 λεπτά πριν αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά, βράζουμε τα πέτουρα σε μία δεύτερη κατσαρόλα (όπως τα μακαρόνια).
  8. Σερβίρουμε στο πιάτο πρώτα τα πέτουρα, μετά το κοτόπουλο και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Γενικά
Μακεδονία

Αυτό το ήξερες

Το κοτόπουλο έχει ψηθεί όταν το κρέας από το μπούτι ξεκολλάει από τα οστά εύκολα και οι χυμοί που τρέχουν είναι καθαροί.

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Αν δεν μπορείτε να βρείτε πέτουρα, χρησιμοποιήστε χυλοπίτες.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2627 Εμφανίσεις σήμερα: 0