Μάφινς γλυκολέμονου

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 125 γρ. μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100ml. χυμός γλυκολέμονου (φυσικός)
  • 50ml. γάλα
  • 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 250γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κ.σ. άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 14 - 16 τεμάχια

Διαδικασία συνταγής

  1. Αναμιγνύουμε με μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά, την βανίλια και το γάλα.
  2. Προσθέτουμε εναλλάξ λίγο αλεύρι (αφού πρώτα το κοσκινίσουμε) και λίγο χυμό λάιμ. Μόλις το μείγμα γίνει ομοιόμορφο, βάζουμε τα ειδικά χαρτάκια στις θήκες της φόρμας για μάφιν και μοιράζουμε το μείγμα, έτσι ώστε να φτάνει τα 2/3 και λίγο παραπάνω σε κάθε φόρμα.
  3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC μέχρι να φουσκώσουν, για περίπου 20-25 λεπτά.
  4. Αφήνουμε να κρυώσουν και πασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με άχνη-ζάχαρη λίγο πριν το σερβίρισμα.

Αυτό το ήξερες

Το αυγό είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, λουτεϊνη, πηγή σεληνίου, ιωδίου, βιταμινών Β2, Β12 και D. Προφυλάσσει τα μάτια από τον καταρράκτη. Στην δίαιτα είναι ωφέλιμο γιατί προκαλεί κορεσμό και βραστό...
Για να είμαστε σίγουροι ότι το κέικ μας ψήθηκε, το τρυπάμε με ένα ξυλάκι για σουβλάκι. Εάν μόλις το βγάλουμε δεν έχει καθόλου ζύμη επάνω, τότε το κέικ μας είναι έτοιμο. Εάν έχει υπολείμματα ...
Για να πασπαλίσετε ομοιόμορφα με την άχνη ζάχαρη χρησιμοποιείστε το σουρωτήρι για το τσάι. Ρίχνετε μέσα άχνη και κουνάτε δεξιά - αριστερά.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2129 Εμφανίσεις σήμερα: 0