Μάφινς με μαύρη σοκολάτα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.3 (3 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 2 φλιτζ. φαρίνα
  • ½ φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. γάλα
  • 100γρ. βούτυρο
  • 2 αυγά
  • 1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερΣκόνη που κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και βοηθάει στη διόγκωση (να φουσκώσουν) κέικ, τηγανίτες και άλλα γλυκίσματα.
  • μια πρέζα αλάτι
  • ½ φλιτζ. κακάο
  • 80γρ. μαύρη σοκολάτα

Διαδικασία συνταγής

  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο μέσα σε μία μπασίνα. Προσθέτουμε το μπέικιν και το αλάτι και ανακατεύουμε.
  2. Σε άλλη μπασίνα χτυπάμε με μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο για να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
  3. Προσθέτουμε στο μίγμα μία δόση από το αλεύρι και λίγο γάλα διαδοχικά μέχρι να χυλώσει το μίγμα.
  4. Τρίβουμε ή ψιλοκόβουμε με μεγάλο μαχαίρι την σοκολάτα και την προσθέτουμε στο μίγμα. Ανακατεύουμε καλά.
  5. Τοποθετούμε θηκάκια στις ειδικές φόρμες για μάφινς (περίπου 20 μικρά). Τοποθετούμε το μίγμα στα κουπάκια με ένα κουτάλι μέχρι τα 3/5 του ύψους τους.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 20 λεπτά περίπου.
  7. Αφαιρούμε από τη φόρμα και σερβίρουμε.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2974 Εμφανίσεις σήμερα: 1