Κέικ σοκολάτας με φουντούκια

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 2 φλιτζ. φαρίνα
  • ½ φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. γάλα
  • 100γρ. βούτυρο
  • 2 αυγά
  • 1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερΣκόνη που κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και βοηθάει στη διόγκωση (να φουσκώσουν) κέικ, τηγανίτες και άλλα γλυκίσματα.
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ½ φλιτζ. κακάο
  • 80γρ. μαύρη σοκολάτα
  • ½ φλιτζ. φουντούκια ωμά

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο μέσα σε μία μπασίνα. Προσθέτουμε το μπέικιν και το αλάτι και ανακατεύουμε.
  2. Σε άλλη μπασίνα χτυπάμε με μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο για να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
  3. Προσθέτουμε στο μίγμα μία δόση από το αλεύρι και λίγο γάλα διαδοχικά μέχρι να χυλώσει το μίγμα.
  4. Τρίβουμε/ ψιλοκόβουμε με μεγάλο μαχαίρι την σοκολάτα και την προσθέτουμε στο μείγμα. Καβουρδίζουμε ελαφρά τα φουντούκια, τα σπάμε και τα προσθέτουμε κι αυτά στο μείγμα. Ανακατεύουμε καλά.
  5. Βουτυρώνουμε τη φόρμα (μακρόστενη ή στρόγγυλη) ή χρησιμοποιούμε κόλλα ψησίματος. Τοποθετούμε το μείγμα στη φόρμα μέχρι τα 3/5 του ύψους της φόρμας.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 25 λεπτά περίπου. Προαιρετικά στο σερβίρισμα λιώνουμε λίγη κουβερτούρα πάνω από την επιφάνεια του κέικ.

Αυτό το ήξερες

Η μαύρη σταφίδα καλλιεργείται στη χώρα μας από την ομηρική εποχή. Στις μέρες μας, η παραγωγή της γίνεται στη βόρεια και δυτική Πελοπόννησο και στη Ζάκυνθο. Είναι ένας πραγματικός διατροφικός θυσαυρός...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 10064 Εμφανίσεις σήμερα: 2