Η μαύρη σταφίδα καλλιεργείται στη χώρα μας από την ομηρική εποχή. Στις μέρες μας, η παραγωγή της γίνεται στη βόρεια και δυτική Πελοπόννησο και στη Ζάκυνθο. Είναι ένας πραγματικός διατροφικός θυσαυρός...
Κέικ σοκολάτας με φουντούκια
Υλικά συνταγής
- 2 φλιτζ. φαρίνα
- ½ φλιτζ. ζάχαρη
- 1 φλιτζ. γάλα
- 100γρ. βούτυρο
- 2 αυγά
- 1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερΣκόνη που κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και βοηθάει στη διόγκωση (να φουσκώσουν) κέικ, τηγανίτες και άλλα γλυκίσματα.
- 1 πρέζα αλάτι
- ½ φλιτζ. κακάο
- 80γρ. μαύρη σοκολάτα
- ½ φλιτζ. φουντούκια ωμά
cookefi
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 1 μπαστούνι
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο μέσα σε μία μπασίνα. Προσθέτουμε το μπέικιν και το αλάτι και ανακατεύουμε.
- Σε άλλη μπασίνα χτυπάμε με μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο για να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
- Προσθέτουμε στο μίγμα μία δόση από το αλεύρι και λίγο γάλα διαδοχικά μέχρι να χυλώσει το μίγμα.
- Τρίβουμε/ ψιλοκόβουμε με μεγάλο μαχαίρι την σοκολάτα και την προσθέτουμε στο μείγμα. Καβουρδίζουμε ελαφρά τα φουντούκια, τα σπάμε και τα προσθέτουμε κι αυτά στο μείγμα. Ανακατεύουμε καλά.
- Βουτυρώνουμε τη φόρμα (μακρόστενη ή στρόγγυλη) ή χρησιμοποιούμε κόλλα ψησίματος. Τοποθετούμε το μείγμα στη φόρμα μέχρι τα 3/5 του ύψους της φόρμας.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 25 λεπτά περίπου. Προαιρετικά στο σερβίρισμα λιώνουμε λίγη κουβερτούρα πάνω από την επιφάνεια του κέικ.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 10471
Εμφανίσεις σήμερα: 2
Νέο σχόλιο