Λουκάνικα με πατάτες στο φούρνο

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3.7 (15 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1½ κιλό πατάτες
  • 6 λουκάνικα χωριάτικα ή Γερμανίας Bockwurst
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ μουστάρδα
  • 2 λεμόνια (ο χυμός τους)
  • 1 κλαδάκι λεμονοθύμαρο ή θυμάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 - 6 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες ή σε παχιές ροδέλες. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C.
  2. Βάζουμε τις πατάτες σε ταψί και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το λεμόνι και το θυμάριΑρωματικό φυτό με ισχυρό άρωμα. Το θυμάρι ταιριάζει τόσο με κρέατα όσο και με λαχανικά.. Ανακατεύουμε να πάνε παντού τα υλικά μας και στρώνουμε ομοιόμορφα τις πατάτες στο ταψί. Συμπληρώνουμε νερό ίσα ίσα να σκεπάζει τις πατάτες.
  3. Τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στους 180°C.
  4. Τα λουκάνικα τα βάζουμε προς το τέλος περίπου 15 με 20 λεπτά πριν βγάλουμε τις πατάτες από τον φούρνο.
  5. Όταν μαλακώσουν οι πατάτες (περίπου 1 με 1 ½ ώρα από την ώρα που θα αρχίσουν να βράζουν μέσα στο φούρνο και ανάλογα με το μέγεθος τους), προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το θυμάρι ή το λεμονοθύμαρο.
  6. Σερβίρουμε ζεστό το φαγητό.

Αυτό το ήξερες

Η πρώτη γνωριμία της Ευρώπης με την πατάτα έγινε τον 16ο αιώνα, όταν η πατάτα εισήχθη για πρώτη φορά από τη Νότιο Αμερική. Η πατάτα, όμως, έγινε δημοφιλής στην Ευρώπη 150 χρόνια περίπου μετά την...
Παλαιότερα, τα λουκάνικα φτιάχνονταν την περίοδο των Χριστουγέννων. Την παραμονή των Χριστουγέννων ή ανήμερα έσφαζαν τα γουρούνια, τα ξεψάχνιζαν και έψηναν το χοιρινό κρέας για το Χριστουγεννιάτικο...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 34374 Εμφανίσεις σήμερα: 0