Λουκάνικα κηπουρού με κάστανα και αποξηραμένα σύκα

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 1–1½ κιλό λουκάνικα κηπουρού
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1½ φλιτζ. ντομάτα φρέσκια ή κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο.
  • 500γρ. κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
  • 10 σύκα αποξηραμένα
  • 1 ποτήρι κόκκινο ξηρό κρασί
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookon
Ποσότητα: 4-6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε τηγάνι βάζουμε μια κ.σ. ελαιόλαδο. Κόβουμε τα λουκάνικα σε παχιές ροδέλες, και τα προσθέτουμε στο τηγάνι.
  2. ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. για 4 λεπτά, προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσει λίγο το κρεμμύδι.
  3. ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα, ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το κρασί και μόλις αρχίσει να εξατμίζεται το αλκοόλ, προσθέτουμε τη ντομάτα, τα φύλλα δάφνης και την μισή ποσότητα από τα κάστανα. Σκεπάζουμε το τηγάνι χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μισό και σιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. για 10 λεπτά.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC. Μεταφέρουμε το περιεχόμενο από το τηγάνι σε πυρέξ. Καλύπτουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 10 λεπτά. Ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο και προθέτουμε τα υπόλοιπα κάστανα και τα σύκα.
  5. Ψήνουμε για άλλη μισή ώρα και σερβίρουμε ζεστό.

Αυτό το ήξερες

Παλαιότερα, τα λουκάνικα φτιάχνονταν την περίοδο των Χριστουγέννων. Την παραμονή των Χριστουγέννων ή ανήμερα έσφαζαν τα γουρούνια, τα ξεψάχνιζαν και έψηναν το χοιρινό κρέας για το Χριστουγεννιάτικο...
Tα κάστανα είναι πηγή βιταμίνης C, B1, B2 και αμινοξέων. Συμβάλλουν στην καταπολέμηση του άγχους και της κόπωσης, αλλά και στη μείωση της LDL-χοληστερόλης. Περιέχουν επίσης ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2393 Εμφανίσεις σήμερα: 1