Λιγκουίνι με γκοργκοντζόλα και σάλτσα ντομάτας

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.7 (3 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 500γρ. λιγκουίνι ή άλλα μακριά ζυμαρικά
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κούπες σάλτσα από φρέσκιες ντομάτες
  • 100γρ. γκοργκοντζόλα γλυκιά
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • φύλλα βασιλικού
  • 1 κ.γ. ζάχαρη (προαιρετικά)
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλάτι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-5 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο και μόλις γυαλίσουν προσθέτουμε τις ντομάτες, την πάπρικα, την ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.
  2. Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. η σάλτσα χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για δεκαπέντε λεπτά.
  3. Παράλληλα, σε κατσαρόλα βράζουμε τα λιγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και κρατάμε 2-3 κουταλιές από το νερό που έβρασαν.
  4. Προσθέτουμε στη σάλτσα τη γκοργκοντζόλαΜπλέ Ιταλικό τυρί. Είναι πιο κρεμώδες και λιγότερο αλμυρό από το ροκφόρ. και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα λιγκουίνι, και το νερό που κρατήσαμε. Ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν σάλτσα όλα τα ζυμαρικά, για ένα λεπτό περίπου και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρο και ψιλοκομμένο βασιλικόΑρωματικό φυτό. Τρώγεται κυρίως ωμός για να μην χάνει τη γεύση του. Χρησιμοποιείται πολύ στη Μεσογειακή διατροφή. Υπάρχει στο εμπόριο και αποξηραμένος..

Αυτό το ήξερες

Η πρώτη γραπτή αναφορά στο βράσιμο ζυμαρικών είναι καταγεγραμμένη στα αραμαϊκά. Επίσης, στην Κίνα το 5000π.Χ. τα noodles ήταν ήδη γνωστά! Ωστόσο, πολλές είναι οι θεωρίες για την καταγωγή των...
Οι ντομάτες είναι πλούσιες σε λυκοπένιο, γνωστό αντιοξειδωτικό με αντικαρκινική δράση. Επιπλέον περιέχουν βιταμίνη C, βιταμίνη E και βιταμίνες του συμπλέγματος B, φολικό οξύ και φλαβονοειδείς ουσίες...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2021 Εμφανίσεις σήμερα: 4