Λιγκουίνι με φρέσκια σάλτσα ντομάτας και μαϊντανό

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 500γρ. λιγκουίνι
  • 4 ντομάτες ώριμες περασμένες απο μούλτι
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • ½ φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένα φύλλα
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο και μόλις γυαλίσουν προσθέτουμε τον πελτέ, τις ντομάτες,αλάτι και πιπέρι.
  2. Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. η σάλτσα χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για δεκαπέντε λεπτά.
  3. Παράλληλα, σε κατσαρόλα βράζουμε τα λιγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και κρατάμε 2-3 κουταλιές από το νερό που έβρασαν.
  4. Προσθέτουμε στη σάλτσα τα λιγκουίνι, το μαϊντανό και το νερό που κρατήσαμε.
  5. Ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν σάλτσα όλα τα ζυμαρικά, για ένα λεπτό περίπου και σερβίρουμε με επιπλέον μαϊντανό αν το επιθυμούμε.

Αυτό το ήξερες

Η ντομάτα καλλιεργήθηκε συστηματικά για πρώτη φορά στο Περού. Ήταν άγνωστη στην Ευρώπη μέχρι το 1544, οπότε και οι Ιταλοί της έδωσαν το όνομα "χρυσό μήλο"!
Ο μαϊντανός χρησιμοποιήθηκε απο τους αρχαίους πρώτα σαν φάρμακο. Οι ιδιότητες του πολυάριθμες: είναι πλούσιος σε κάλιο, βιταμίνες Α και C, Κ και Β-12 καθώς και σε βήτα- καροτένιο. Επιπλέον, είναι μια...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 6411 Εμφανίσεις σήμερα: 3