Λεμονάτα ζυμαρικά

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

 

  • 500γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας σας
  • ⅔ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζ. χυμό λεμονιού (περίπου από 2 λεμόνια)
  • 2 λεμόνια (το ξύσμαΤο εξωτερικό μέρος της φλούδας των εσπεριδοειδών το οποίο χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε γλυκά ή φαγητά. Με τρίφτη στο ψιλό σημείο ξύνουμε το φρούτο (π.χ. πορτοκάλι) και παίρνουμε το ξύσμα του. τους)
  • ⅓ φλιτζ. φρέσκος βασιλικόςΑρωματικό φυτό. Τρώγεται κυρίως ωμός για να μην χάνει τη γεύση του. Χρησιμοποιείται πολύ στη Μεσογειακή διατροφή. Υπάρχει στο εμπόριο και αποξηραμένος. ή δυόσμος
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ⅔ φλιτζ. τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας (προαιρετικά)
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

 

  1. Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από τα ζυμαρικά. Μπορούμε να έχουμε έτοιμη τη σάλτσα μέχρι και 8 ώρες πριν βράσουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. τα ζυμαρικά.
  2. Σε κοχλάζων αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά (εμείς χρησιμοποιήσαμε κοφτό μακαρονάκι). Στραγγίζουμε ενώ είναι αλ ντέντεΣτο δόντι. Φαγητό, κυρίως ζυμαρικά αλλά και λαχανικά, μαγειρεμένο τόσο όσο να ''κρατάει'' λίγο. τα ζυμαρικά μας και κρατάμε ένα φλιτζάνι από το νερό που τα βράσαμε.
  3. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στη σάλτσα λεμονιού μαζί με το νερό που κρατήσαμε και ανακατεύουμε. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε επιπλέον αλάτι και πιπέρι.
  4. Σερβίρονται σκέτα, αλλά και σαν συνοδευτικό για ψητά κρέατα ή ψάρια.

Αυτό το ήξερες

Το λεμόνι, όπως τα περισσότερα τρόφιμα, περιέχει ουκ ολίγες ευεργετικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό. Τα λεμόνια είναι πλούσια σε βιταμίνη C, γνωστό αντιοξειδοτικό κατά της γήρανσης και...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 1313 Εμφανίσεις σήμερα: 3